Veel ziekmeldingen rondom Carnaval 2015

Carnaval zou slecht zijn voor de economie

Carnaval 2015

Lekker hossen, meezingen en heel veel drank nuttigen. Alles om er een gezellige carnaval van te maken. Wat minder leuk is aan dit feest is dat 15% van de feestgangers zichzelf na de carnaval ziek meldt. In de meeste gevallen geven de carnaval vierders aan dat je zich ziek melden om de dag erna even lekker te ontnuchteren. Dit natuurlijk wel in de uren van de baas, want de ziektewet betaald natuurlijk!

“Als je deze cijfers doortrekt naar de werkende bevolking, dan heb je het over maar liefst 1,8 miljoen ziektedagen.” Alsdus José Cabrera y Charro, eigenaar van Feestkleding365.nl

Een opvallend stuk is hierbij dat je ervan uit zou gaan, aangezien Carnaval echt een brabants begrip is, is dat er in Brabant dan de meeste ziekmeldingen zijn. Dit is echter niet het geval. Boven de rivieren meldt 28% van de werkende zichzelf ziek voor een of meerdere dagen. Terwijl in Brabant en Limburg het maar 13% is.

Het is natuurlijk wel zo dat Brabanders Carnaval de gehele week vieren en daarom dan ook een week vrij nemen, terwijl in het noorden van het land dit vaak alleen in het weekend wordt gevierd en ze daardoor de maandag zichzelf ziekmelden.

Carnavalsonderzoek infographic (infographic)
[Bron: Feestkleding365.nl]

 

Tags: , , , ,

 

About the author

More posts by