Tesla presenteert accu voor huishoudens op zonne-energie

powerwall-header

Fabrikant Tesla Motors, bekend van de elektrische auto’s, komt met een serie accu’s op de markt geschikt voor huishoudens.

Zonne-energie

De accu heet ‘Powerwall’ en maakt het mogelijk huishoudens op zonne-energie te laten draaien. De accu slaat zonne-energie op, die opgewekt wordt met zonnepanelen. Deze opgeslagen energie kan ingezet worden op momenten dat de zonnepanelen minder energie genereren, bijvoorbeeld ’s nachts.

Huisaccu

2961355De Powerwall is een huisaccu die opgehangen kan worden aan de muur. Het is een grote lithium-ion-accu die Tesla ook in zijn auto’s gebruikt. De accu is 86 centimeter breed, 1.30 meter hoog en 18 centimeter diep. Hij kan continue 2 kW leveren met een piek van 3 kWh. Het is ook mogelijk meerdere accu’s aan elkaar te schakelen, voor de grootverbruikers.

Tesla Energy

Onder de naam Tesla Energy zal de Powerwall op de markt komen voor particulieren. Voor bedrijven komen er grotere varianten, genaamd Powerpacks. Die worden straks beschikbaar als blokken van 100 kWh, die gecombineerd kunnen worden tot een capaciteit van 10 MWh.

Verenigde Staten eerst

De afgelopen maanden heeft Tesla de accu’s getest bij ongeveer 300 huizen in Californië en 11 Walmart-winkels. De Powerwall is nu al te bestellen voor de Amerikaanse markt en zal laat in de zomer geleverd gaan worden. De 7 kWh-versie kost 3.000 dollar en de 10 kWh-versie 3.500 dollar.  Na de Verenigde Staten heeft Tesla als doel om eind 2015 ook aan Duitsland en Australië te gaan leveren. Wanneer Nederland aan de beurt zal zijn en wat het hier zal gaan kosten is nog niet bekend.

 

Tags: , ,

 

About the author

More posts by