Kabinet is het eens over begroting 2016

Op 15 september is het Prinsjesdag. Het feest van de gouden koets, de hoedjes en niet te vergeten de jurk van onze Koningin. Uiteindelijk gaat het daar natuurlijk helemaal niet om, maar door de sombere inhoud van de Troonrede waren de traditionele randverschijnselen op Prinsjesdag meer dan ooit een verademing. Is er dit jaar kans op betere berichten? Het kabinet is het eens over de begroting 2016 en  lijkt tevreden te zijn. Alle ingrediënten zijn op tijd af en de speech van Koning Willem Alexander kan geschreven worden. Premier Rutte geeft aan dat lastenverlichtng een feit is en de koopkracht zich in gunstige zin zal ontwikkelen.

Gunstig voor iedereen?

In de afgelopen maanden is er veel gediscussieerd en gespeculeerd over de verbetering van de koopkracht. Gaat dat voor iedereen gelden, of valt een aantal bevolkingsgroepen buiten de boot? Het leek erop dat ouderen juist zouden moeten inleveren, maar de laatste berichtgevingen spreken van een ‘reparatie’, zodat nu echt iedereen kan profiteren van de aangekondigde belastingverlaging.

Geen bomen tot in de hemel

Hoewel de koers naar boven is ingezet, zal het echter geen feestbegroting worden. Buitenlandse ontwikkelingen baren het kabinet zorgen en zijn niet altijd voorspelbaar. Om die reden is er een behoedzame strategie ingezet.

 

Tags: , , ,

 

About the author

More posts by