Jongeren betalen de rekening in huidig pensioenstelsel

Het lijkt zo logisch. Je werkt bij een werkgever en profiteert van de schaalvoordelen die je als collega’s hebt. Een collectieve ziektekostenverzekering, kortingen op het product dat je baas verkoopt en een collectief pensioen. Iedereen draagt zijn steentje bij en kan zich verheugen op een mooi appeltje voor de dorst na gedane arbeid. Waarom wil de jeugd van tegenwoordig dan toch liever zelf dit soort dingen regelen?

jongeren pensioen

Flexibilisering

Een gedeelte van het antwoord op die vraag kun je vinden als de huidige arbeidsmarkt onder de loep neemt. Waar je vroeger vaak langere tijd bij één werkgever werkte, is het in de huidige tijd veel gebruikelijker om meerdere banen te hebben. Het zelfstandig ondernemerschap neemt onder jongeren toe. De flexibilisering van de arbeidsmarkt houdt in dat we ook over aanverwante zaken genuanceerder zijn gaan nadenken. We vertrouwen de grootschalige systemen niet meer waarbij alles wordt bepaald door werkgevers of de overheid. De jongere generatie houdt graag zelf de touwtjes in handen.

Nu betalen, later balen

Het feit dat er nu veel discussie is over de eindwaarde van je pensioen heeft hier zeker mee te maken. Mensen onder de 35 jaar zien het risico dat er voor hun weinig overblijft, terwijl zij het langst hebben ingelegd. Individueel sparen geniet daarom de voorkeur, wellicht in combinatie met een kleine inleg in een collectieve pot. Bij werknemers boven de 35 jaar zien we deze trend niet. Die laten het liefst het collectieve systeem zoals het is.

collectief of alleen sparen

Ver van mijn bed show

Verschillende werknemersorganisaties wakkeren de discussie onder jongeren aan. Zij pleiten voor herziening van het pensioenstelsel, zodat jongeren niet de dupe worden van de huidige regeling. De jongeren zelf zijn er nog niet zo mee bezig. 36% van hen interesseert zich niet over hun financiële situatie bij pensionering,  en 32% vindt het regelen van financiële zaken (te) moeilijk. Toch is er wel degelijk een probleem. Jongeren in loondienst betalen hetzelfde percentage van hun salaris dan hun oudere collega’s. Op het eind van de rit hebben zij dus veel meer ingelegd, terwijl hun uitkering waarschijnlijk niet hoger zal zijn.

9 op de 10 jongeren checkt minimaal wekelijks het banksaldo, terwijl een kwart nog nooit de status van het pensioen bekeken heeft. – Onderzoek GFK in samenwerking met Aegon

Het is dus een feit dat de jongeren in het huidige pensioenstelsel teveel betalen. Dat is oneerlijk, maar het vormt niet het grootste risico. Wanneer je je leven lang bij dezelfde baas en dus bij hetzelfde pensioenfonds blijft, zal je pensioenpot over het algemeen op je pensioengerechtigde leeftijd voldoende gevuld zijn.  Het wordt anders als je vaak van baan verandert en hierdoor overal kleine potjes hebt opgebouwd of dat je geen pensioen opbouwt als zzp’er. Al met al voldoende reden om je, juist als je nog jong bent, deskundig te laten voorlichten over je pensioen. Er zijn namelijk mogelijkheden om zelf voor extra pensioen te zorgen zodat de vrijheid die je jezelf nu permitteert niet leidt tot financiële zorgen in de toekomst. Hoe eerder je begint met opbouwen hoe lager het maandbedrag kan zijn. Op dit moment maakt 6% maar gebruik van deskundig advies.

activiteit leuker dan financieel

De rol van de overheid

Het kabinet is van mening dat het collectieve pensioenstelsel gedeeltelijk kan worden vervangen door een persoonlijk spaarplan. De gehele pensioenopbouw vrijwillig maken is niet verstandig, meent het kabinet. Het risico dat er niet of te weinig wordt gespaard is dan te groot.

Haast is hierbij geboden, vinden de bonden, waarmee ze stelling nemen tegen de ambitie van het kabinet om pas vanaf 2020 veranderingen in te voeren.

 

Tags: , , ,

 

About the author

More posts by