6 presentatoren publieke omroep boven salarisnorm

De Balkenendenorm, ken je hem nog? Met deze norm – officieel de Wet normering bezoldiging topfunctionarissen publieke en semipublieke sector (WNT) genoemd – is vastgelegd dat functionarissen bij de (semi)publieke overheid niet meer mogen verdienen dan 130% van een ministersalaris. Deze salarisnorm geldt niet alleen voor ambtenaren bij de overheid, maar ook voor zorgbestuurders en presentatoren bij de publieke omroep.

Onlangs werd dan ook bekend gemaakt dat zes presentatoren van de NPO in 2014 meer verdienden dan de geldende salarisnorm van 186.465 euro. Dit is één presentator minder dan de lijst van zeven personen in 2013.

Hoog salaris komt niet van belastinggeld

Wie de zes presentatoren zijn, is niet bekend gemaakt. Wel verklaart de NPO dat vier van hen bij BNN/VARA werken en dat er twee bij de AVRO/TROS werkzaam zijn. Ook is er een lijst met de salarissen gepubliceerd:

  1. Presentator 220.390 euro
  2. Presentator 225.390 euro
  3. Presentator 279.417 euro
  4. Presentator 339.088 euro
  5. Presentator 541.564 euro
  6. Presentator 570.591 euro

Dat er nog altijd presentatoren bij de NPO werkzaam zijn die meer betaald krijgen dan de salarisnorm is echter niet zo schokkend als in de eerste instantie lijkt. Sinds 2009 mogen namelijk maximaal acht presentatoren van de publieke omroep meer verdienen dan de vastgestelde norm. Dit geldt voor vijf televisiepresentatoren en drie presentatoren op de radio. Ook wordt het bedrag dat boven de norm uitkomt niet van belastinggeld betaald, maar door de NPO zelf bijgelegd.

Zes presentatoren publieke omroep boven salarisnorm

 

Tags: , ,

 

About the author

More posts by